Experiment geslaagd!

Door Maarten Kruijt

Na maanden van trainen sta je er dan. Op de Coolsingel jezelf af te vragen wat je in godsnaam aan het doen bent. Om je heen hoor je mensen over hun voorbereiding vertellen en wat ze hebben afgezien. Nu heb ik ook een zware voorbereiding achter de rug, maar toch even anders. Dan ga je toch ineens twijfelen.

Dan gaat dat kanon af en dan moet je wel. Alle twijfel glijdt er van af en ik weet dat er nog maar 1 optie is, en dat is uitlopen. Eerste obstakel is toch wel gelijk aan het begin en dat is de Erasmusbrug. Dat ding is toch nog best steil. Het leuke aan deze brug is toch wel dat je hem na 25 kilometer nog een keer tegenkomt. Na een kleine 23 kilometer komt het tweede obstakel. De linker hamstring gaat een beetje vervelend doen. Toch nog even wat eten en drinken en het moet goedkomen. Gelukkig komt het na de brug ook weer goed.

Go Trojans!

Door Maarten Kruijt

Dit is het dan. Het voorlaatste stukje dat ik schrijf. De volgende keer dat er een stukje komt zal het experiment wellicht gelukt zijn, of niet. Ik hoop het natuurlijk wel, iets waar je al vanaf september mee bezig bent wil je toch tot een goed einde brengen. Ben ik helemaal zeker van mijn zaak? Ja! Als het experiment niet zou lukken dan moet je dus meer trainen met lopen. Wil ik dat? Nee. Dus in dat opzicht ben ik redelijk zeker van mijn zaak. Of ik hem daadwerkelijk uitloop zien we aankomende zondag. Natuurlijk zijn er momenten dat ik even twijfel, maar daar heb ik niks aan. Ik heb deze weg gekozen en er is simpelweg geen weg terug. Daarbij reken ik op mijn: 1. doorzettingsvermogen,2. discipline en 3. nuchterheid om dit tot een goed einde te brengen.

Check!

Door Maarten Kruijt

Voorbereiding: Check!

Deze gaat vooralsnog best goed. Het lichaam is overduidelijk sterker geworden. Het gevarieerd trainen in gewicht en oefeningen heeft toch voor de juiste prikkels gezorgd. Gelukkig heb ik hier niet alleen in gestaan. Samen trainen is daarin toch wel heel goed. En een goede fysio is hierin toch ook wel heel belangrijk! Dus nog even een paar weken goed gedoseerd door trainen en mijn lichaam zou er klaar voor moeten zijn.

Challenge accepted!

Door Maarten Kruijt

Tijdens de RKC en PCC heb ik een hoop geleerd. Als je goed tussen de regels door luistert hoor je vooral ook “Just have fun!”

Na een paar maanden swingen, snatchen, pressen, TGU’s en vele andere technieken gaat het weleens met tegenzin. En ja dit experiment is gebaseerd op kettlebell training en bodyweight, dus moet ik er ook niet van afwijken. Wat dan te doen?

Uitdagingen zoeken!

In mijn netwerk zijn er toch een hoop mensen die bijzondere dingen doen. Heftige dingen doen. Op papier ziet het er altijd makkelijker uit dan als je eenmaal bezig bent. Zo kwam ik bij een training die Jorinde en Suzanne hadden gedaan. (allebei RKC instructeurs en bekenden bij Trainingscentrum Helena).

Vallen en opstaan

Een kleine 2 maanden geleden ben ik begonnen met mijn voorbereiding op de marathon. De voorbereiding bestaat voornamelijk uit het trainen met kettlebells. Dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is blijkt wel uit twee wat vervelende blessures. De elleboog moest eraan geloven (overbelast....dom dom dom), en een enkel (Zaalvoetbal is toch best blessuregevoelig)

Wat dan te doen? Aanpassen! Ik ben iets meer rust gaan nemen tussen de trainingen. De elleboog is gelukkig over, nu is het wachten tot de enkel het weer normaal doet. Daarna is het weer knallen geblazen. Heel cliché, maar de marathon komt elke dag dichterbij. Voor de inspiratie een paar workouts die ik heb gedaan voor mijn voorbereiding.