42.195

Dat lukt je nooit! Ik hoor het mensen in mijn omgeving nog zeggen. Ook als je het uitlegt geloven ze nooit dat ik het ga redden. En al zou ik het redden dan kan het nooit voor iedereen werken. De professionals zijn gematigder en enthousiaster in hun reactie. Die willen graag weten hoe het gegaan is.

Even voorstellen maar: Ik ben Maarten Kruijt en ik ga een marathon lopen. Zo op zich niet heel spannend. De bedoeling is alleen dat ik mij niet voorbereid met het lopen. Ik ga mij voorbereiden met het gebruik van de kettlebell.

Afgelopen jaren ben ik heel fanatiek geweest met het trainen met de kettlebell. Zo fanatiek dat ik sinds november 2015 de RKC heb gedaan. Daarvoor in september de PCC en nog daarvoor de Trojan workout opleiding bij Martijn. Zo heb ik de afgelopen jaren heel wat doelen gehad om naar toe te trainen. Maar wat als er even geen opleiding meer is waar je naar toe kan trainen? Dan verzin je er zelf één (of twee, drie). In mijn geval wil het weleens zo zijn dat het wat extreem over kan komen. Gelijk hoog inzetten. Verstandig? We gaan het zien.

Het idee is ontstaan toen Martijn ooit eens vertelde hoe hij zich voorbereidde op een obstacle run. Als dat kan, waarom dan niet wat verder. En het is niet de bedoeling om andere methoden onderuit te halen. Het is puur het experiment om te kijken of dit ook lukt. Hoe meer middelen je hebt om iets te bereiken, hoe beter.

De komende maanden zal ik jullie op de hoogte houden over mijn voorbereiding en over mijn vooruitgang. Het doel zal niet zijn om jullie over te halen om dit ook te doen. Maar hopelijk motiveer ik jullie om vooral door te blijven gaan met het trainen en jezelf doelen te blijven stellen.

En voor nu.... Swingen maar!