Go Trojans!

Door Maarten Kruijt

Dit is het dan. Het voorlaatste stukje dat ik schrijf. De volgende keer dat er een stukje komt zal het experiment wellicht gelukt zijn, of niet. Ik hoop het natuurlijk wel, iets waar je al vanaf september mee bezig bent wil je toch tot een goed einde brengen. Ben ik helemaal zeker van mijn zaak? Ja! Als het experiment niet zou lukken dan moet je dus meer trainen met lopen. Wil ik dat? Nee. Dus in dat opzicht ben ik redelijk zeker van mijn zaak. Of ik hem daadwerkelijk uitloop zien we aankomende zondag. Natuurlijk zijn er momenten dat ik even twijfel, maar daar heb ik niks aan. Ik heb deze weg gekozen en er is simpelweg geen weg terug. Daarbij reken ik op mijn: 1. doorzettingsvermogen,2. discipline en 3. nuchterheid om dit tot een goed einde te brengen.

Al is het niet te vergelijken:

  1. De TWO, PCC en RKC vereiste ook zeker een grote mate van doorzettingsvermogen. Met dat in mijn achterhoofd probeer ik mij zeker door de moeilijke momenten heen te krijgen.
  2. Ik zie mijzelf nog hangen in het Vroesenpark. In de regen, wind en het donker. Of dat ik met -6 met de kettlebells buiten stond.
  3. “Jij gaat echt pijn ervaren!”. Dat zeker. De snatchtest doet ook pijn. Het is maar wat je ermee doet

Het is natuurlijk nogmaals niet te vergelijken, maar als dit er onder andere voor zorgt dat ik de Coolsingel haal. Dan graag!

Het positieve nu al aan deze weg die ik gekozen heb is het aantal PR’s dat gebroken is. Verder durf ik wel te zeggen dat een aantal technieken goed vooruit is gegaan. Die kan ik alvast in mijn binnenzak steken.

De PR’s:

  • 28 kg Turkish get up
  • 90 kg deadlift
  • 7 muscle up’s achter elkaar
  • 500 push up’s in 1 training
  • The murph

De meeste PR’s kwamen toch tot stand met mijn goede vriend, en tevens RKC en TWO instructeur Tim Schmidt. Thanks!

Het enige wat mij nog rest.

GO Trojans!!